Elvytyksestä

Sunnuntai 16.5.2021 klo 15.10 - Martti SipiläElpymispaketista

Hieno nimi. Elpymispaketti.

Tämän paketin puolustajat kertovat paketin tuovan Eurooppaan huiman kasvupyrähdyksen. Varsinkin niille maille, jotka ovat koronasta kärsineet eniten. Italia, Espanja, Portugali, Kreikka jne. Eikö nämä kyseiset maat ole juuri niitä samoja maita, jotka ovat jo vuosikymmenien ajan saaneet Euroopan koheesiorahastoista monia satoja miljardeja euroja? Aivan oikein. Kyllä ovat samalla lailla kuin Afrikkaan on rahaa lapettu. Tämä on niin nähty, ei ole vaadittu mitään vastineeksi, rahan käyttökohteita ei ole valvottu ja uudistuksia ei ole tehty. No miksi tämä paketti toimisi eri tavalla? Vastaus on helppo antaa. Ei mitenkään. EU:n eteläiset valtiot ovat alkaneet pitää Pohjois-Euroopan maita orjinaan. Me teemme työt heidän puolestaan jotta saamme maksaa heidän matalammin verotetun elämänsä. Näinhän he ovat alkujaankin vaurautensa (orjatyöllä) saaneet, joten ei muutosta tilanteeseen. Mutta eniten ihmetyttää, miksi me suostumme tähän?
No Iso-Britannia tähän jo kyllästyikin ja otti sentään hatkat.

Tukea pitäisi siis antaa pahimmin kärsineisiin valtioihin. OK. No miksei sitten esimerkiksi Ruotsia tueta yhtä avokätisesti? Aivan. Koska kyse onkin jostain aivan muusta. Ranskan, Saksan ja Italian pankkeja tässä taas pelastetaan.

Muistatteko vielä stressitestit, joilla aikoinaan mitattiin pankkien vakavaraisuutta? Testejä joita tehtiin niin kauan, että keksittiin laskutapa, joilla pankkien toiminta saatiin näyttämään taas uskottavalta.

Muistatteko kuinka Kreikka väärensi pankkitoimintansa ja taloudenhoitonsa tiedot ? Ja sitten tuli Pelastuspaketti 1 (pensanpaloja sammutettiin), pelastuspaketti 2, 3 ja 4. Aika kertaluontoista nämäkin.

No luulitteko tämän loppuneen?… Ei tietenkään! Nyt samat kriisipankit siirtävät maksuun tulevat riskiluottonsa eteenpäin ilman riittäviä takuita EU säännösten vastaisesti, koska tietävät että velan maksajaa ei löydy.

No nyt löytyy, muualta Euroopasta tietenkin.

Jos tässä rahaa pitää jakaa, niin miksi meidän pitää ottaa lainaa EU:lta aivan järkyttävällä korolla ?
Miettikää.. Otamme 2,7 miljardin lainan, jonka käytämme elvytykseen ja josta maksamme 6,6 miljardia!!!. Tämä ei ole pelkkää koronkiskontaa. Tämä on ryöstö!

Me suomalaiset saisimme tämän lainan markkinoilta aivan mitättömällä korolla. (itse asiassa voisimme ottaa sitä puolet enemmän) Suomi siis saisi markkinoilta 2,7 miljardin lainan 30- vuoden maksuajalla, jonka korko olisi tältä ajalta vain 250 miljoonaa!!!. Eihän tässä ole mitään järkeä.

Miksi tätä muuten kutsutaan Suomessa elpymispaketiksi. Minusta paljon parempi nimi tälle on taannuttamispaketti. Yhden vuoden juhlat muuttuu 30 vuoden velkaorjuuteen. Ei me tässä olla todellakaan saantipuolella.

Me voisimme EU:n jäsenvaltiona jättää tämä aivan hyvin maksamatta. Emme maksa koska noudatamme aikaisemmin sovittuja sääntöjä. Suomen velkaantuminen ei ole hyväksi taloudellemme ja kilpailukykymme kärsii suhteessa muihin Euroopan maihin, kuin myös Euroopan ulkopuolisiin maihin. Eikö se olisikin EU:n etu myös jos meidän kilpailukyky paranisi ja saisimme tuotteitamme myytyä Eurooppaan ja sen ulkopuolelle. Vai onko sekin vain Etelä-Euroopan maille sallittua?

Muistutan vielä, että Suomen viennistä 60% menee Eurooppaan ja vain 7% näihin avustettaviin maihin.

Suomen pitää itse elvyttää itseään. Siitä on paljon enemmän hyötyä Euroopalle kuin esim. Italian tukemisella. Italia, jonka harmaa talous on 206 miljardia euroa, on nyt saamassa 210 miljardia euroa rahaa, josta 90 miljardia euroa on täysin vastikkeetonta avustusta. Maa, jossa ei ole kunnollista seurantajärjestelmää ja rahojen käytöstä emme tule saamaan riittävän läpinäkyvää kuvaa. On Herran huomassa minne rahat menevät.

Se että me nyt luotetaan erilaisten taloustieteilijöiden kertomuksiin paketin hyödyistä, ovat yhtä tyhjän kanssa, koska meillä on täällä pohjoismaissa aivan erilaiset hyvinvointijärjestelmät kuin Etelä-Euroopan maissa. Järjestelmämme ylläpitäminen on kiinni meidän veronmaksukyvystämme, jota tällä päätöksellä heikennetään huomattavasti. Tämä ei ole yhdenkään pohjoismaan etu, eikä sitä tuo meille todellakaan elvytystä, vaan taantumusta.

Avainsanat: EU, elvytys, elvytyspaketti, talous


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini